За жилищни сгради

 

Контролът на достъпа е система, изграждаща се предимно в офис сгради и учреждения. Позволява контролиране на достъпа на отделни групи хора с цел сигурност, условия на работа и отпадане на нуждата да носим остарелите метални ключове.
Тази система би трябвало да работи комбинирано със системата за охрана, но е възможно и изграждането като отделна. Какво включва една такава система в нашия офис : домофонна система (набират популярност и видеодомофонните системи), управление на достъпа до определени помещения чрез индивидуални локатори (може да бъдат магнитни карти, четци на пръстови отпечатъци и др.), автоматизиране на входни врати на гаражи или паркинги, охрана от непозволено пренасяне на оръжие (металдетектори) и др.
Все повече компании напоследък, особено помещаващи се в големите бизнес центрове, ограничават достъпа до наетите помещения само до определени хора, което несъмнено помага за сигурността и спокойствието на работното място. А достъпа на клиентите до определен офис става например с магнитна карта, в която портиера записва зоната, до която клиента има достъп. Благодрение на металдетекторите още на входа на сградата, недобросъвестните посетители биват ограничавани и изолирани в охранявана зона.
Като малка система за контрол на достъпа може да разглеждаме и аудио-видео домофонната система на жилищните сгради. При наличие на контакт с посетителя (аудио и/или видео) собственикът разрешава достъпа. Това несъмнено е доказало своята ефективност, особено при наличие на видеокамера в домофонната централа, защото така може да се разпознае и лъжливия куриер.
Приятно удобство в студените дни е системата за контрол на достъпа при използване на общи подземни гаражи, като прибиращ се собственик вдига бариерата или гаражната врата от автомобила, без да слиза от него.
Като компания сремяща се да изгражда автоматизация на офиси и жилища, ние предлагаме пълен комплект от устройствата, необходими за реализиране на целите на контрола на достъпа. Богата продуктова гама е в полза на клиентите ни, като сме готови да предложим най-добото решение за всеки, съобразено с конкретната обстановка и условия.

 

 

Latest Project

ad1